راه کسب بهترین نتیجه در آموزش پیانو

پیانیست موفق یا هنرجوی شکست خورده؟!!

علاقمندان زیادی به موسیقی و ساز پیانو وجود دارند که آموزش پیانو را اغاز میکنند ، اما سوال مهم اینجاست که آیا همه ی این افراد به نتیجه ی مد نظر خود میرسند؟

اگر شما میخواهید تبدیل به یک پیانیست موفق شوید و یک نتیجه عالی در نوازندگی پیانو بگیرید باید اول از همه آگاه شویم که یک پیانیست موفق چه کسی است و چه ویژگی هایی دارد و یک فرد شکست خورده چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های یک پیانیست و هنرجوی موفق:

ویژگی های فرد شکست خورده در آموزش پیانو:

برای انجام هرکاری اولین قدم و شاید مهم ترین آن کسب اطلاعات و آگاهی است.

  • یک هنرجوی ناموفق در فراگیری مباحث پایه ای مثل نت خوانی ، ضرب خوانی ، فرم انگشتان و … فرار میکند.
  • افراد ناموفق به آموزش پیانو نگاه صحیح و حرفه ای ندارند.
  • افراد نا موفق برای رسیدن به نتیجه بسیار عجله میکنند و آموزش های پایه ای را از دست میدهند و یا وارد متد های اشتباه میشوند.
  • هنرجویان شکست خورده تمرینات بسیار نامنظمی دارند و تمرین اصولی را نیز فرا نگرفته اند.
  • هنرجویان ناموفق آموزش های تئوری موسیقی ، تکنیک ها و … را جدی نمیگیرند.
  • افراد ناموفق به توصیه های مدرس خود به درستی گوش نمیدهند.

اگر شما در مرحله شروع آموزش پیانو هستید این آموزش و مقاله قدم های صحیحی که شما برای تبدیل شدن به یک پیانیست موفق نیاز دارید به شما آموزش میدهد و اگر فردی هستید که قبلا تجربه ی آموزش دیدن داشته اما به نتیجه مد نظر نرسیدید، اصلا نگران نباشید .این آموزش میتواند شروع تحول شما در نوازندگی پیانو باشد.

پس حتما و حتما در ادامه ی این آموزش با من همراه باشید تا راه تبدیل شدن به یک پیانیست موفق را باهم یاد بگیریم:

پس برای تهیه ی پیانو هم باید مواردی را در نظر بگیریم ، باید کسب اطلاعات کرده و قدم در مسیری درستی برداریم. آیا برای خرید پیانو هم فاکتورهای خاصی را در نظر بگیریم؟ پاسخ قطعا مثبت است … چه فاکتورهایی؟ با من در ادامه ی این مقاله و آموزش همراه باشید به پاسخ تمامی این سوالات می رسید.

چگونه به یک پیانیست حرفه ای تبدیل شویم؟

ما مراحل این موضوع را معرفی کرده و سپس در ادامه همه ی آنها را برای شما باز میکنیم.

  • داشتن عشق و علاقه
  • قدم برداشتن درمتد آموزشی اصولی و حرفه ای
  • کار کردن با مدرس کارآمد
  • انجام تمارین اصولی به شکل مستمر
  • رفتار و نگرش حرفه ای داشتن

داشتن عشق وعلاقه

مهمترین فاکتور یک نوازنده موفق عشق و علاقه به پیانوست چرا که اگر کسی برای کاری علاقه نداشته باشد حاضر نیست برای آن فعالیت زمان گذاشته و یا با چالش های آن روبرو شود. کسی که عاشق باشد بالاخره موفق خواهد شد چون برای رسیدن به عشقش هرکاری میکند. آیا شما علاقمند و عاشق پیانو هستید؟ از نظر من بله چون شما که همین حالا تا این مرحله آمده و این آموزش را مطالعه میکنید برای این کار وقت صرف میکنید و به دنبال آموزش و پیدا کردن راه صحیح برای رسیدن به هدف هستید. اگرعلاقمند نبودید تا این جا پیش نمیامدید.

حال اگر علاقمند باشیم اما سن بالایی داشته باشیم چی؟

ویدیو زیر را حتما مشاهده بفرمایید که ۱ بار برای همیشه این موضوع برای شما حل شود.

قدم برداشتن درمتد آموزشی اصولی و حرفه ای

آموزش در یک متد اصولی قدم بعدی است. اما یک متد اصولی چه ویژگی هایی دارد؟

یادگیری مفاهیم پایه ای :

در یک متد اصولی تمامی مباحث پایه ای به درستی آموزش داده میشوند. مباحثی مانند نت خوانی ، ضرب خوانی ،فرم انگشتان و… و همچنین یک متد حرفه ای به شکل قدم به قدم آموزش را دنبال میکند.اگر به یکباره از همان ابتدا با آهنگ شروع کردید اگراز کارهای ساده شروع نکرده و یا به یکباره آموزش پیانو را ۲دستی شروع کرده اید ، بدانید اینها مسیرهای غلطی هستند و یا اگر احساس کردید پیانو سخت است دلیل آن این است که در یک متد قدم به قدم آموزش ندیدید.

خطرات بزرگ در آموزش غیر اصولی:

از روی دست مدرس دیدن و اجرا کردن ، گوشی کار کردن در شروع ،شمارش نکردن ریتم ، نت خوانی ضعیف ، تئوری موسیقی اصولی ندانستن ، فرم نامناسب دستها و… که این مشکلات ممکن است تا مدت ها گریبان شما را گرفته و شما را از موسیقی زده کند.

آموزش از پایه و با کتاب مقدماتی:

برای شروع آموزش پیانو ما باید از کتاب هایی که برای آموزش به افراد مبتدی طراحی شده اند استفاده کنیم.قاعدتا ما نمیتوانیم آموزش خود را با آهنگ و یا با کتاب تکنیک شروع کنیم. این کارهمانند این است که بدون یاد گرفتن الفبای زبان فارسی بخواهیم یک داستان یا انشای زیبا بنویسیم!! طبیعتا منطقی نیست.

در یک متد اصولی تمامی مفاهیم اولیه بصورت اصولی آغاز شده و دست های شما هم روی پیانو به مرور آموزش دیده و پخته میشوند.

بهترین کتاب های مقدماتی شامل آموزش پیانو قدم به قدم با فرید عمران، کتاب مایکل آرون، جان تامسون و… است. بسیاری از مدرسین هنوز از کتاب بیر استفاده میکنند. کتاب بیر یک کتاب آموزشی قدیمی و البته ارزشمندی است اما تقریبا در متد های جدید کشورهای جهان اولی دیگر از این کتاب استفاده نمی شود.

کارکردن پایه ای بصورت کلاسیک:

شما میتوانید آهنگ های پاپ و ایرانی و یا حتی سبک های دیگر بنوازید و لذت ببرید اما پیانو یک سازغربی است و باید آموزش پایه ای آن از سبک کلاسیک باشد. موسیقی کلاسیک قدمتی چند قرنی دارد اما قدمت موسیقی پاپ شاید حتی به یک قرن هم نرسد بعلاوه در موسیقی کلاسیک شما هرنوع چالشی در نوازندگی در هر ۲ دست تجربه خواهید کرد اما موسیقی پاپ بسیار محدود و یکنواخت است. پس وقتی شما از طریق سبک کلاسیک آموزش میبینید قادر خواهید بود همه ی چالش ها و سبکها را اجرا کنید.

تجربه نشان داده بیشترهنرجویانی که آموزش خود را از طریق سبک کلاسیک دنبال نمیکنند دست چپ ضعیفی دارند.

تکنیک کار کردن:

تکنیک ها مجموعه تمرین هایی هستند که توان دستها و انگشتان مارا بالاتر میبرند. دستها و انگشتان ما ابزار ما محسوب میشوند. همزمان که ما پیانو را یاد میگیریم باید ابزار خود را قوی و قویتر کنیم. بسیاری ازهنرجویان تا حدی پیشرفت میکنند اما از یک جایی به بعد نمیتوانند قطعات حرفه ای تر را اجرا کنند، در واقع دستان آنها کشش و توانایی آن اجرا را ندارند. چرا که هیچ برنامه ای برای رشد فنی دست انجام نشده و پیشرفت این افراد قفل میشود. راه حل اما این است که هر هنرجویی باید از حدود ماه سوم چهارم آموزش خود فراگیری تکنیکها را آغاز کند. بهترین کتاب های تکنیک در دنیا کتاب هانون ، چرنی ، اشمیت و … هستند.

فراگیری تئوری موسیقی کاربردی و سواد موسیقی:

بسیاری از افراد فکر میکنند آموزش های تئوری موسیقی یک سری مباحث اضافه میباشد که خیلی برای نوازندگان نیاز نیست اما این دیدگاه یک نگرش بسیارعجیب واشتباه است. متاسفانه در کشورایران آنچنان که باید به تئوری موسیقی اهمیت داده نمیشود و افرادی هم که به سراغ یادگیری آن میروند فکرمیکنند تئوری موسیقی سخت است درصورتیکه چون به شکل کاربردی و صحیح آموزش داده نشده افراد به درستی آن را یاد نمیگیرند.

” تقریبا همه سرفصلها و موارد تئوری موسیقی در اجرا و نوازندگی شما تاثیرگذارند. “

اگر میخواهید یک نوازنده موفق باشید که حتی در آینده به راحتی بتوانید بداهه نوازی کنید و یا وازد فیلدهای دیگر مانند آهنگسازی و تنظیم بشوید باید و باید تئوری موسیقی را بصورت “کاربردی” بیاموزید.

کار کردن با مدرس کارآمد

یکی از مهمترین فاکتورهای آموزش موفق داشتن یک استاد و مدرس حرفه ای و کارآمد است که بتواند شمارا به بهترین شکل پیشرفت دهد. یک باور اشتباه وجود دارد که افراد فکر میکنند که هرکسی که خودش خوب ساز میزند میتواند مدرس خوبی باشد درصورتی که به هیچ وجه اینطورنیست فاکتورهای مختلف و بسیار مهمی در این زمینه اهمیت دارند که ما در ذیل این ویژگی هارا بیان میکنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید:

  • یک استاد لازم است که تسلط کامل بر مبنای موسیقی و تئوری موسیقی داشته باشد که بتواند در مدت زمان مورد نظر، مرحله به مرحله تئوری موسیقی و سواد موسیقی را در هنرجو ایجاد کند.
  • یک استاد باید بتواند توازن درستی در آموزش آهنگ ها و تکنیک ها داشته باشد چرا که آموزش بیش از حد تکنیک، باعث خستگی و کسل کننده بودن کلاس می شود و از طرفی فقط آهنگ درس دادن باعث می‌شود هنرجو پیشرفت درستی نداشته باشد.
  • یکی از مهمترین ویژگی‌های استاد موسیقی صبر و حوصله است چرا که پیانو یک مهارت است و فراگیری هر مهارتی نیازمند تمرین پی‌درپی است و مسلماً شما در یادگیری یک درس به عنوان مثال بارها ممکن است آن را اشتباه بزنید تا کامل یاد بگیرید پس استاد خوب باید صبر و حوصله این شرایط را داشته باشد که وقتی شما در مرحله یادگیری یک درس هستید و اشتباهات زیادی دارید شما را با انرژی مثبت و صبر و حوصله حمایت کرده تا به درستی درس را یاد بگیرید.
  • ویژگی مهم دیگر استاد خوب، فن بیان مناسب و شیوه انتقال خوب مطلب است. بسیاری از پیانیست ها افراد فوق‌العاده‌ای در نوازندگی هستند، اما لزوما معلم خوبی نیستند، چراکه مهارت و سواد یک موضوع است و انتقال آن موضوعی دیگر.
  • استاد خوب باید انگیزه بخش باشد و شرایط هنرجو را در نظر بگیرد و اگر گاهی هنرجو بی‌انگیزه می‌شود به او انگیزه بدهد و سعی کند هنرجو را در مسیر درست نگه دارد.
  • استاد خوب باید بتواند حجم درستی از تمرینات را برای شاگردان به نسبت استعداد، توان ، زمان و… در نظر بگیرد. نباید تمرینات به حدی باشد که تبدیل به دغدغه و درنتیجه دلزدگی شاگرد شوند و برعکس تمرینات نباید کم و آسان باشند که از ظرفیت هنرجو استفاده نشده و آموزش طولانی شود.
  • استاد خوب باید خوش اخلاق و خوش برخورد اما در عین حال جدی و حرفه‌ای باشد، چرا که کج خلق بودن طبیعتاً هنرجو را از موسیقی زده می کند.
  • استاد نباید عقائد و فکر شخصی خود را به هنرجویان تحمیل کند و آزادی فکر و اندیشه و سلیقه هنرجو را در نظر بگیرد.
  • یک استاد باید نظم و انضباط شخصی داشته باشد و در زمان مقرر کلاسها را برگزار کند و انسانی وقت شناس باشد.
  • یک استاد خوب باید در عین خوش خلقی در پیگیری تمرینات جدی باشد و در هر جلسه تمرینات را از هنرجویان طلب کند و بررسی دقیقی از شرایط پیشرفت شاگرد داشته باشد.
  • در نهایت یک استاد خوب باید سواد موسیقی بالایی داشته باشد و نوازنده ماهری باشد و تجربه بسیار بالا و خوبی چه در امر نوازندگی چه در امر تدریس داشته باشد.

تمرین اصولی و مستمر

مهمترین چیزی که باعث پیشرفت شما خواهد بود تمرین شماست. اگر شما در بهترین متد قدم گذاشته و بهترین مدرس دنیا را هم داشته باشید اما تمرین نکنید نمیتانید به نتیجه مد نظر برسید. در مورد تمرین ۲ نکته حائز اهمیت است اولی انجام تمارین به شکل اصولی و صحیح است. بسیاری از افراد تمرین میکنند اما بدلیل عدم انجام تمرینهای اصولی، کیفیت کارآنها پایین است و بسیار کند پیشرفت کرده و یا در حد انتظار پیشرفت نمیکنند.

دردوره “شاه کلید ۷ چالش رایج هنرجویان” به طور کامل روش تمرین اصولی را آموزش دادیم. دومین نکته ی حائزاهمیت دررابطه با تمرین ، مستمر تمرین کردن است.پیانو یک مهارت است و اگر مستمر تمرین نکنیم به نتیجه درستی نمیرسیم یک مثال جالب: شما در رژیم غذایی میتوانید ۳ روز رژیم بگیرید اما سپس ۳ روز بعدی انواع غذاهای چرب و شیرینی جات بخورید و انتظار لاغر شدن داشته باشید؟ یا در ورزش میتوانید ۲ هفته باشگاه بروید و ۳ هفته نروید و دوباره از نو…؟! خیر… پیشرفت در گرو استمرار است و تمرین پیانو هم از این قاعده مستثنی نیسست . شما باید روزمره زمانی را برای تمرین پیانو کنار بگذارید و این موفقیت شما را تضمین میکند. میتوانید برای شروه با روزی ۴۵ دقیق تا ۱ ساعت شروع کنید.

رفتار و نگرش حرفه ای داشتن

فردی به بالاترین سطح از پیشرفت میرسد که نگاه حرفه ای و صحیح به آموزش خود داشته باشد. در اینجا ۳ رویکرد فرد حرفه ای را ارائه میکنیم که بسیار حائز اهمیت هستند:

الف) نگاه علمی به پیانو:

موسیقی علاوه براینکه یک مهارت است یک علم نیز میباشد. همانطورکه بسیاری از افراد در دانشگاه ها وارد رشته های علوم پزشکی ، مهندسی و … میشوند، افرادی در دانشگاه ها علوم موسیقی را فرا میگیرند. آیا میتوانیم انتهایی برای علوم پزشکی ، ریاضیات و… متصور شویم؟ قطعا خیر. پس موسیقی هم هیچ پایانی ندارد. پس این سوال که آموزش پیانو یا موسیقی کی به اتمام میرسد سوالی بسیار اشتباه است. پس ما باید موسیقی را علمی و اصولی یاد بگیریم و آن را جدی بگیریم و برای آن وقت بگذاریم و اینکه بدانیم چه چیزی از پیانو و موسیقی میخواهیم چون انتهایی برای آن وجود ندارد.

ب)گوش کردن و اعتماد به استاد:

شما قبل از انتخاب مدرس خود میتوانید شک کنید و همه ی جوانب را درنظر بگیرید. شما دراین آموزش یاد گرفتید یک استاد خوب چه ویژگی هایی دارد پس طبق آن انتخاب کنید و تصمیم بگیرید اما بعد از اینکه مدرس خود را انتخاب کردید، هر مطلبی را که ایشان آموزش میدهند با تمام وجود پذیرفته و تمرین کنید. به استاد خود اعتماد کنید چون اگر نتوانید به استاد خود اعتماد کنید و او را دوست داشته باشید نمیتوانید به پیشرفت مد نظر برسید. پس حتی اگر قبلا تجربه آموزش دارید و با مدرس جدید شروع به کار کردید، فنجون های ذهنی خود را خالی کنید و آماده یادگیری باشید.

ج)صبر و حوصله داشتن:

برای کسب نتیجه باید تلاش کرد اما درکنار تلاش باید صبرهم داشته باشیم. شما اگر به باشگاه بدنسازی بروید پس از۲ جلسه انتظار یک بدن خوب دارید؟ شما باید حداقل به شکل مستمر و اصولی ۳ ماه به باشگاه رفته تا آرام آرام متوجه تغییرات شوید. در آموزش پیانو هم به همین شکل است. اگر میخواهید به سرنوشتی که بسیاری از افراد بخاطرعجله داشتن بی مورد به آن دچارشدند ، گرفتار نشوید، صبر کنید و قطعا در ادامه لذت ها و پیشرفت ها شمارا شگفت زده خواهند کرد.

با داشتن این ۵ ویژگی و پیروی کردن از نکات گفته شده شما به بهترین نتیجه در آموزش پیانوی خود میرسید.

شمایی که تجربه آموزش پیانو دارید آیا این نکات بالا را رعایت کردید؟

آیا میدانید مشکل افرادی که در مسیرهای اشتباه آموزشی قدم برداشته اند چیست؟

چالش های هنرجویانی که در مسیرغلط قدم برداشته اند:

  • احساس میکنم یک آهنگ را آنطور که باید و شاید اجرا نمیکنم، اجرام خوب و درست است اما دلنشین و مانند نوازندگان خوب نیست.
  • در بعضی تمرین ها خصوصا تمرین های سرعتی دستم کشش ندارد و نمیتوانم اجرای خوبی داشته باشم.
  • در مطالب تئوری موسیقی مانند علائم موسیقی و کاربردهای آنها، گام شناسی ، فواصل ، آکوردشناسی و… ضعف دارم و یا اصلا بلد نیستم.
  • درهماهنگ کردن دو دست چالش بسیار بسیار زیادی دارم.
  • نمیتوانم خودم از روی نت خوانده و اجرا کنیم و توانایی آنالیز نت و ریتم آهنگ را ندارم
  • یا چشمی از روی دست مدرس یاد گرفتم و یا شنیداری اجرا میکنم.
  • درحین تمارین خود شمارش انجام نمیدهم و آهنگم ریتم متفاوت نسبت به کار اصلی دارد.
  • از کتاب مقدماتی شروع نکرده و مستقیم با آهنگ فراگیری پیانو را آغاز کردم.
  • تمریناتم درست نیست و نسبت به وقتی که میگذارم پیشرفت نمیکنم.

و…

 

اگر ویژگی های بالا را دارید اصلا نگران نباشید شما حالا آگاه هستید که مسیر درست چیست و حالا میتوانید قدم صحیح را درآموزش خود بردارید.

اگرهم تازه در مرحله شروع آموزش خود که هستید که دیگرعالیست. شما حالا میتوانید شروع کنید و بهترین نتیجه در کمترین بازه زمانی برسید.

پاسخ کوتاه چند سوال رایج: حال ما در مسیر درست قرار گرفتیم اما:

۱- در متد اصولی چقدرزمان میبرد که به اولین آهنگ و نتیجه برسیم؟

پاسخ این سوال کاملا به تمرینات هنرجو بستگی دارد اما در یک متد اصولی و زودبازده علاوه بر آموزش مباحث پایه ای در بعد از ۳-۴ ماه نتایج اولیه پدیدار میشود. در دوره جامع ” ۳ قدم تا یادگیری ۳۰ آهنگ” مجموعه شمس پیانو شما از ماه سوم شروع به اجرای آهنگ های جذاب و معروف میکنید.

۲- چقدر زمان برای راه افتادن هر ۲ دست که بتوانند همزمان اجرا کنند لازم است؟

آموزش شما از پایه با هر ۲ دست آغاز شده شما از اول اصولی این مطلب را میاموزید. ولی از همان ماه ۲-۳ ام این مسئله در شما ایجاد میشود.

۳- بعد از چه مدت زمان میتوانیم بدون استاد یک آهنگ جدید را خود یاد بگیریم؟

اگر شما طبق صحبت های گفته شده اصولی کار کنید پس از گذشت ۸ ماه تا ۱ سال به این جایگاه میرسید.

۴- در متد اصولی و صحیح برای کودکان چگونه است؟

برای آموزش کودکان متد متفاوت و کتاب آموزشی متفاوتی استفاده میشود. آموزش کودکان زمان بیشتری برای پیشرفت نیاز دارد اما عمیق و پایه ای کار میشود. معمولا از کتاب جان تامسون برای آموزش به کودکان استفاده میشود.

سالی که نکوست از بهارش پیداست!

اگر در ابتدای مسیر آموزش پیانو هستید باید اولین گام را صحیح بردارید. در این صورت ادامه ی آموزش ها و کل مسیر آموزشی خود را به بهترین شکل طی خواهید کرد.

پیشنهاد فوق العاده برای هنرجویانی که از صفر میخواهد شروع کنند:

بسیاری ازعلاقمندان به پیانو دوست دارند که به یک نتیجه سریع برسند اما نکته حائز اهمیت این است که نتیجه سریع زمانی ارزشمند است که بصورت کاملا اصولی و آموزشی باشد.

علاقمند هستید که در کمترین زمان ممکن به شکا اصولی مباحث اولیه و پایه ای پیانو را فراگرفته و در کمتر از ۲ ساعت یک آهنگ بنوازید؟

بله! با شرکت در دوره ” ۲ساعت تا یادگیری یک آهنگ”  میتوانید مباحث پایه ای مانند نت خوانی ، ضرب خوانی ، انگشت گذاری و آنالیز نت را فراگرفته و در کمتر از ۲ ساعت یک آهنگ معروف بنوازید. این دوره نیاز به هیچ پیش نیازی ندارد.

۵۹۵/۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف ۷۰ درصدی ۱۷۸/۰۰۰ تومان

پیشنهاد ویژه برای هنرجویانی که قبلا کار کرده اند:

بزرگترین چالش های هنرجویان پیانو که خیلی از این افراد حتی پیانو را بخاطراین چالش ها،سازی سخت میدانند و یا همواره این چالش ها آنها را اذیت کرده چه چالش هایی هستند؟ 

در طی سالیان تجربه نوازندگی و تدریس ما به ۷ چالش رایج هنرجویان پیانو رسیدیم که اگر هنرجویان پیانو درجهت رفع این چالش ها قدم بردارند ، یک تحول فوق العاده در نوازندگی خود تجربه میکنند.

این ۷ چالش شامل : نت خوانی – ضرب خوانی و ریتم – کار با مترونوم – تکنیک ها- دانش تئوری موسیقی- تمرین اصولی و پدال گیری است.

در دوره ” شاه کلید ۷ چالش رایج هنرجویان” ، امیرعباس شمس به شما درمورد این ۷ چالش ، آموزش حرفه ای و راهکارهای عملی ارائه میکند و پس از تماشای این دوره و اجرای آموزشها و تمارین آن نوازندگی خود را چند پله بالاتر میبرید.

۹۸۰/۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف ۷۰% ۲۹۵/۰۰۰ تومان

یک هدیه ویژه برای شما!

رازهای کسب بهترین نتیجه در شروع آموزش پیانو یا ادامه دادن حرفه ای آن

در چه مرحله آموزش هستید؟

آن را انتخاب کنید